La Belle Seine: Impressionisterne

Impressionisterne flokkedes om Seinen og malede den i et dansende farvespil.

30. juni 2014 af Cathy Newman

Impressionisternes Seine

Impressionisterne destillerede dens lys til et skær af kviksølv. Claude Monet havde et flydende atelier på Seinen nær Argenteuil. Henri Matisse havde et atelier på Quai Saint-Michel.

Den flade, grå strimmel vand, som tidligere kunstnere malede, blev til et dansende farvespil gennem impressionisternes linse. Deres værker afspejlede ikke kun Seinens, men verdens strømning. “Impressionisterne så verden forandre sig og malede den på en måde, der reflekterede denne nye verden,” siger Marina Ferretti.

Den industrielle revolution havde holdt sit indtog. Elektriciteten havde hængt lysende perler op mod nattehimlen. Paris’ metrobyggeri skulle til at begynde. Verdens rytme accelererede. “Udviklingen var rivende og omskiftelig,” forklarer hun. Ligesom impressionisternes penselstrøg.

Artikelserie:

La Belle Seine Seinen er meget mere end en flod. Seinen er en handelsåre, en kilde til kunstnerisk inspiration og en drømmeagtig kulisse.

I artikelserien 'La Belle Seine' kan du tage med på en rejse til Paris og møde de mennesker, der har deres dagligdag omkring Seinen.

Måske er du interesseret i ...

Læs også