Gigantiske duer præger glasmaleriet i loftet i et mødelokale i Paladset for Fred og Harmoni. Den 62 m høje pyramide er designet af Norman Foster og er åben for folk fra alle trosretninger.

Galleri: Fremtidens by, Astana

Kasakhstans nye storslåede hovedstad Astana vrimler med eksotiske bygningsværker og er vildt fristende for unge der stræber efter succes.

24. februar 2012

Kasakhstans nye storslåede hovedstad Astana vrimler med eksotiske bygningsværker og er vildt fristende for unge der stræber efter succes. Foto: Gerd Ludwig.

På toppen af den alabasthvide søjle – kendt som Det Kasakhiske Folks Monument – sidder der en gylden samruk-fugl. Monumentet tiltrækker turister som disse etniske kasakhere fra byen Taraz i det sydlige Kasakhstan.

Imponerende blomsterdekorationer på Nursjol-boulevarden.

Bajterek knejser grønt mod den overskyede aftenhimmel over promenaden i Astanas centrum. Det 97 m høje monument skal symbolisere den nye hovedstad og leder tankerne hen på et kæmpe træ med et guldæg i toppen. Ifølge en kasakhisk myte lægger den hellige samruk-fugl hvert år et guldæg i toppen af et poppeltræ.

Tradition blandes med fornyelse i Kasakhstans nye hovedstad, Astana. I Bajterek-monumentet kan berøringen af præsidentens gyldne håndaftryk udløse en afspilning af Kasakhstans nationalsang.

Kasakhstans nye hovedstad er imponerende og storladen. Når mørket falder på, skifter de statslige bygninger farve, og stemningen minder mest af alt om en forlystelsespark.

Den britiske arkitekt Norman Foster er en af mange udlændinge, som har været med til at formgive byen. Hans lilla Khan Sjatir Indkøbscenter har indendørs sandstrand og bølgepool på øverste etage.

Præsidentpaladset ligner en prangende version af Det Hvide Hus i Washington.

Den kasakhstanske olieproducent KazMunaiGas(KMG)s hovedkvarter.

Dansere viser sig frem på "Fashion club", et af de mest trendy steder i Astana. Klubbens travleste tid er i weekenden mellem kl. 01:00 og 03:00 om natten hvor dansegulvet fyldt og luften tyk med hookah-røg.

En ung brud gør klar til en afskedsceremoni i sine forældres hjem.

En hvid brud flankeret af traditionelle dansere venter på sin formelle­ afsløring, så den overdådige bryllupsfest kan begynde.

Astanas arkitektoniske stil kan godt betegnes som eklektisk. Her ser man en række villaer, som ville falde naturligt ind i hvilken som helst amerikansk forstad

Unge ved flodbredden får det bedste ud af Astanas korte sommer.

En gruppe unge uddannede professionelle spiller kort i en park ved floden. De er ligesom tusindvis af andre flyttet til Astana fra provinsen på grund af mulighederne i den nye hovedstad. Et baby boom har fulgt tilstrømningen.

Khan Shatyr-indkøbscenterets skrående marmor-"fod" er uimodståelig for de barfodede børn.

Kasakhstanerne er ikke længere nomader. I stedet fejrer de deres kultur på festivaler som illustreret her.

Et faldefærdigt hjem sender tankerne tilbage til en tidligere æra, hvor byen som dengang hed Aqmola lå fjernt og isoleret i først det russiske og så det sovjetiske imperium. Mange af disse træ-og-gips boliger er blevet revet ned for at gøre plads til moderne højhuse som det i baggrunden.

Måske er du interesseret i ...

Læs også