En drøm opfyldt tre gange

En aften spiser jeg middag med Huang Xiao-qiang, hans kone, Feng Xiaoqin, og deres familie, som er de tidligere indehavere af min foretrukne nudel-restaurant. Huang Xiao-qiang fik kørekort i 1998, og dengang sagde han, at han håbede at få råd til en bil en dag, hvilket forekom umuligt i betragtning af den begrænsede husstandsindkomst. Men denne aften henter han mig på mit hotel i en ny, sort, kinesisk BYD-sedan. Huang Xiao-qiang kører nøjagtig to karreer til en restaurant, hvorefter han kører yderligere nøjagtig to karreer til familiens hjem.

6. marts 2013

En aften spiser jeg middag med Huang Xiao-qiang, hans kone, Feng Xiaoqin, og deres familie, som er de tidligere indehavere af min foretrukne nudel-restaurant. Huang Xiao-qiang fik kørekort i 1998, og dengang sagde han, at han håbede at få råd til en bil en dag, hvilket forekom umuligt i betragtning af den begrænsede husstandsindkomst.

Men denne aften henter han mig på mit hotel i en ny, sort, kinesisk BYD-sedan. Huang Xiao-qiang kører nøjagtig to karreer til en restaurant, hvorefter han kører yderligere nøjagtig to karreer til familiens hjem.

Efter middagen insisterer han på at køre mig tilbage til hotellet. Han fortæller, at hans svoger, der ikke taler engelsk, har stavet sig igennem River Town ved hjælp af en ordbog. Det tog ham to år.

"Du skriver i bogen, at mit største ønske var en bil," siger Huang Xiao-qiang. "Denne her er min tredje!"

Jeg spørger, hvad hans største ønske er i dag. "Jeg har egentlig ikke brug for mere," siger han til sidst.

"Mit store ønske var en bil. Vi har allerede de vigtige ting nu."

Måske er du interesseret i ...

Læs også