La Belle Seine_view from Tour de Eiffel

Artikelserie: La Belle Seine

Seinen er meget mere end en flod. Seinen er en handelsåre, en kilde til kunstnerisk inspiration og en drømmeagtig kulisse. I artikelserien 'La Belle Seine' kommer du med på en rejse til Paris og møder de mennesker, der har deres liv omkring Seinen.

30. juni 2014 af Cathy Newman

Seinen gør sin storslåede entre i Paris’ sydøstlige udkant, løfter sig som et øjenbryn mod nord og flyder ud af byen igen 14,5 km senere. På grund af de høje bredder, der blev bygget i 1800-tallet, ligger floden omkring 9 m under gadeniveau og gør i bogstaveligste forstand Paris til en storby i to etager.

På grund af den monumentale arkitektur langs floden fik strækningen mellem Pont d’Iéna og Pont de Sully i 1991 plads på UNESCO’s verdensarvsliste.

Artikelserien 'La Belle Seine'

Lad os i impressionisternes ånd male et portræt af den flod, som flyder gennem parisernes liv og er skueplads for dramaer om kærlighed og undergang – i ny og næ med et glimt af ironi, som når kinesiske turister køber billige made in Chinakopier af Eiffeltårnet, tager souveniren med hjem og dermed uforvarende fuldender cirklen.

Artikelserie:

La Belle Seine Seinen er meget mere end en flod. Seinen er en handelsåre, en kilde til kunstnerisk inspiration og en drømmeagtig kulisse.

I artikelserien 'La Belle Seine' kan du tage med på en rejse til Paris og møde de mennesker, der har deres dagligdag omkring Seinen.

Måske er du interesseret i ...

Læs også