Folk fra landsbyen Papasena modtager, på traditionel vis, ekspeditionens deltagere, der ankommer med et Cesna-fly.

Galleri: Foja-bjergene - ekspedition

En biologisk ekspedition til regnskoven på Ny Guinea dumper ned midt i en verden af sære og smukke skabninger – blandt mange andre en løvfrø, den gulpandede løvhyttefugl og et lillebitte medlem af målerfamilien, der er mindst lige så fantastisk som noget computerskabt science fiction-uhyre.

10. juni 2010

En biologisk ekspedition til regnskoven på Ny Guinea umper ned midt i en verden af sære og smukke skabninger – blandt mange andre en løvfrø, den gulpandede løvhyttefugl og et lillebitte medlem af målerfamilien, der er mindst lige så fantastisk som noget computerskabt science fiction-uhyre. Foto: Tim Laman

Foja-bjergene på Ny Guinea hæver sig som en ø på øen 2200 m op over lavlandsskoven. Hér er evolutionen foregået helt isoleret igennem årtusinder. Man har ikke fundet tegn på, at der har levet mennesker i de højere bjergegne, og dyr, som nu er forsvundet andre steder på øen, trives fortsat her.

Foja-bjergene i den vestlige del af Ny Guinea var nærmest ubetrådte indtil en forskningsekspedition i 2005. Ornitolog Bruce Beehler, set her på billedet, arrangerede endnu en ekspedition i 2008.

Hængende mos dækker stort set alt i regnskoven på Foja-bjergene.

Måske er du interesseret i ...

Læs også