Syriske flygtninge lever i kaos og lovløshed

1,6 millioner syriske flygtninge – hvoraf 75% er kvinder og børn – er strandet i Tyrkiet. Paul Salopek bliver på sin vandring førstehåndsvidne til flygtningenes kamp for overlevelse i nød og kaos.

10. marts 2015 af Gitte Hou Olsen

Paul Salopek er nået til Tyrkiet

Paul Salopek er kommet til Tyrkiet i sin syv år lange vandring, hvor han følger de veje, de første mennesker tog, da de forlod Afrika for 60.000 år siden.

Krigen i Syrien har sendt 12 millioner på flugt

Her krydses hans rute af den største ufrivillige flygtningestrøm, verden har været vidne til i mange år. I alt er cirka 12 millioner mennesker på flugt fra den katastrofale krig i Syrien.

I Tyrkiet alene bor der nu 1,6 millioner syrere, som har efterladt alt for at komme væk fra krig, vold og forfølgelse. Mændene er ofte blevet ved fronten for at kæmpe, så 75% af dem er kvinder og børn, som hutler sig igennem en kaotisk tilværelse med småjob, tiggeri og prostitution. For disse mennesker er al tryghed og kontinuitet suspenderet og hele livet er på standby.

Læs den fulde artikel

Læs hele den gribende beretning om de syriske flygtninge i Tyrkiet i Paul Salopeks reportage, Smertegrænsen, fra National Geographic nr. 3, 2015 her:

NB! Du skal have en profil på National Geographic for at downloade artiklen. Det er gratis at oprette og tager kun et øjeblik. Når du klikker på download, får du mulighed for at oprette en profil.

Måske er du interesseret i ...

Læs også