11. september: 10 år efter.

Klokken 9.03 om morgenen den 11. september 2001 smadrede rute 175 fra ET United Airlines ind i World Trade Centers sydlige tårn.

9. september 2011 af Brian Handwerk, National Geographic News

Som led i angrebene den 11. september kaprede terrorister fire fly. Det kom til at koste hen ved 3000 mennesker livet i New York, Virginia og Pennsylvania.

I anledning af 10-året for angrebene 11. september har National Geographics billedredaktører udvalgt en serie ikonagtige billeder, der fortæller historien om en af de sorteste dage i USA. Klik på galleri-ikonet til højre for at se billederne.

Billeder fra 11. september chokerer stadig

"Her 10 år efter synes jeg, at mange af billederne fra 11. september stadig giver et indtryk af angrebets råhed og brutalitet. For mig at se har de stadig en chokerende virkning," siger Clifford Chanin, der er ledende medarbejder på USA's nationale mindesmærke og museum for 11. september i New York og har redigeret Memory Remains, en fotobog om genstande fra 11. september.

"En af de ting, der skete, er efter min mening, at vi har fundet ud af at vise den fordærvede motivation bag angrebene ved at vise de mennesker, der blev fanget over sammenstødet, og de valg, de blev stillet over for ved deres livs afslutning. Jeg tror, det er blevet en vigtig del af historien," siger Clifford Channin.

Måske er du interesseret i ...

Læs også