Gobi-mordsag under lup

For ca. 500 år siden blev en familie på ni kvalt i Gobi-ørkenen.Morderne efterlod de døde i det fri stadig med reb om halsen. Ligene, der blev mumificeret af ørkenluften, blev senere placeret i en hule, hvor hyrder fandt dem i 1974.Undersøgelser af ofrene, deriblandt spæd­­børn og en mand i 40’erne (på billedet herover), hjælper nu forskerne med at rekonstruere nomadernes barske liv i det tidlige Ming-dynasti. En teori går på, at drabene­ var en afstraf­felse frem for en for­brydelse. Én persons forseel­ser har måske ført til gengældelse mod hele hans familie.

For ca. 500 år siden blev en familie på ni kvalt i Gobi-ørkenen.

Morderne efterlod de døde i det fri stadig med reb om halsen. Ligene, der blev mumificeret af ørkenluften, blev senere placeret i en hule, hvor hyrder fandt dem i 1974.

Undersøgelser af ofrene, deriblandt spædbørn og en mand i 40’erne (på billedet herover), hjælper nu forskerne med at rekonstruere nomadernes barske liv i det tidlige Ming-dynasti.

En teori går på, at drabene var en afstraffelse frem for en forbrydelse. Én persons forseelser har måske ført til gengældelse mod hele hans familie.

Måske er du interesseret i ...

Læs også