VIDEO: Zoologisk have dokumenterer isbjørneunges første 83 dage

Columbus Zoo i Ohio, USA, har filmet de første måneder af isbjørneungen Noras liv. Resultatet er en af de mest nuttede videoer, du kommer til at se i år!

17. februar 2016 af Andreas Ebbesen Jensen

Isbjørneungen Nora fik ikke den nemmeste start på livet, da hun kom til verden den 6. november 2015 i Colombus Zoo i Ohio, USA.

Efter 5 dage i moderen Auroras varetægt stod det klart for personalet i Columbus Zoo, at hun ikke kunne tage vare på sit afkom, og de besluttede sig derfor for at tage vare på den nyfødte isbjørneunge 24 timer i døgnet. Det skriver USA Today .

Nuttet til låns

De første to måneder er ekstremt kritiske i en isbjørneunges liv, og de første par uger tilbragte Nora i et mørklagt rum, hvor hun drak op til otte flasker mælk om dagen.

Columbus Zoo ventede to måneder med at navngive isbjørneungen, indtil de var helt sikre på, at hun ville slippe helskindet gennem strabadserne. 'Nora' er en sammentrækning af forældrenes navne, 'Nanuq' og 'Aurora'.

Det er svært at stå for de søde billeder af Nora i videoen øverst i artiklen, men det lille kræ bliver ikke ved med at være lige så nuttet.

Når Nora er fuldt udvokset vejer hun i omegnen af 500 kilo, måler 2,8 meter og kan bryste sig af titlen som landjordens største rovdyr.

Måske er du interesseret i ...

Læs også