VIDEO: Pingvin svømmer 3200 kilometer for at finde sin redningsmand

I 2011 reddede den 71-årige brasilianer Joao Pereira de Souza pingvinen JingJin fra den visse død. Siden da har de to været uadskillelige. “Jeg elsker pingvinen, som jeg elsker mit eget barn,” siger redningsmanden.

14. marts 2016 af Andreas Ebbesen Jensen

På en solrig tropeø nær den brasilianske storby Rio de Janeiro er en 71-årig pensionist og en pingvin blevet bedste venner.

Det umage makkerpar blev dannet i 2011, hvor øboeren Joao Pereira de Souza fandt pingvinen strandet nær sit hus, indsmurt i olie og døden nær.

Unikt bånd mellem pingvin og pensionist

Joao Pereira de Souza tog den lille fyr under sine vinger og plejede pingvinen i 11 måneder, indtil den atter satte kursen mod sin hjemstavn i Patagonien, Chile - mere end 3000 kilometer væk.

Et par måneder senere dukkede pingvinen atter op på stranden hos sin redningsmand, og siden da har de to været uadskillelige.

JingJin lever hos sin brasilienske redningsmand otte måneder om året, hvorefter den svømmer de 3200 kilometer tilbage til Patagonien for at yngle.

Og det stærke bånd, som pingvinen JingJin har knyttet til sin brasilianske redningsmand, er helt unikt, mener forskerne.

Pingvinen logrer med halen af fryd

Jeg har aldrig set noget lignende,” siger biologen Joao Paulo Krajewski til avisen The Independent og fortsætter:

“Pingvinen tror tilsyneladende, at den er i familie med Joao Pereira de Souza. Når JingJin ser ham, logrer den med halen og skræpper af fryd.“

For pingvinens 71-årige redningsmand er kærligheden gengældt.

“Jeg elsker pingvinen, som jeg elsker mit eget barn. Og jeg tror, at den også elsker mig,” fortæller de Souza til Wall Street Journal.

LÆS MERE: Galleri: Kejserpingvinen

Måske er du interesseret i ...

Læs også