Den røde panda er en truet dyreart

Seks fingre, en rød pels og ikke meget større end en tamkat. Den røde panda er helt sin egen, men udryddelse af dens levesteder truer arten.

8. april 2015

Rød panda er en 'halvbjørn'

Om de er beslægtet med den store panda, har længe været debatteret, men i dag henføres den store panda til bjørnefamilien (Ursidae), og den røde til halvbjørnene (Procyonidae) eller sin egen familie (Ailuridae).

Kun få røde pandaer tilbage

Den røde panda er lidt større end en tamkat og har striber under øjnene og om halen. Ligesom den store panda har den en sjette finger, som bruges til at trække dens primære føde, bambusblade, af stænglerne. Den lever især i de østlige Himalayabjerge og er fredet og truet, da dens levesteder forsvinder.

Der er ca. 10.000 røde pandaer tilbage i naturen.

Måske er du interesseret i ...

Læs også