Steve Winter: Den hemmelighedsfulde puma

Se galleriet med billeder af den sjældent sete puma i USA. Steve Winter har sat kamerafælder ud for at forevige det hemmelighedsfulde kattedyr.

28. september 2015

De fleste pumaers overlevelse er aldrig sikret. De unge pumaer søger oftest ud alene, når de kun er et til to år gamle. Deres søgen efter territorie kan føre dem steder hen, der er til fare for dem.

Pumaerne er meget hemmelighedsfulde, og Steve Winters kamerafælder virker til at være den bedste måde at afsløre deres dyreliv på. Eksperter afslører, at pumaerne stort set aldrig socialiserer sig med hinanden.

Det er lykkes National Geographics fotograf Steve Winter at fange disse mystiske væsener ved at kombinere tålmodighed med kamerafælder. Den banebrydende teknologi, kamerafælderne, har gjort det muligt at fotografere Nordamerikas flygtige pumaer, der stort set kun kommer frem om natten.

Kamerafælderne er lavet af en af National Geographics specialister, Kenji Yamaguchi. Steve Winters strategi er at placere kamerafælderne i øjenhøjde med pumaerne, så de bibeholder deres territoriale magt på fotografierne.

Bag om fotografen Steve Winter Steve Winters kærlighed for kattedyr er tydelig i hans lange karriere. Hans fokus er på at billedliggøre kattedyret i dets vanlige miljø. Steve Winter ønsker via sine fotografier at få indsigt i kattedyrets mystiske adfærd. Da de fleste kattedyr lever i skovene, ønsker Steve Winter at formidle budskabet om, at vi har brug for dyrene, og hvis vi kan redde dem, kan vi redde os selv.

I sin karriere er han blevet forfulgt af jaguarer i Brasilien, fanget i kviksand i verdens største tigerreservat i Myanmar og fløjet over vulkanudbrud. Han er opvokset i Indiana og drømte om at blive fotograf for National Geographic. Steve Winter er uddannet fra San Franciscos universitet og kunstakademi. I 1991 begyndte han at fotografere for National Geographic.

Fakta om Steve

Læs mere på: www.Stevewinterphoto.com

Måske er du interesseret i ...

Læs også