Pytonslangens organer vokser efter måltid

Der kan gå måneder eller endda år imellem, at en pytonslange stiller sin sult, men så sker reaktionen relativt hurtigt. Organerne begynder at vokse, 12 timer efter føden er indtaget, og når deres maksimum efter 76 timer.

3. september 2012

Biolog Leslie Leinwand har opdaget, at en tigerpytons organer vokser, når den har spist. Med undtagelse af hjernen, som er begrænset af kraniet, voksede alle de af slangens organer, der blev undersøgt, mellem 30 og 100 % efter et måltid. Og jo større måltidet er, desto større bliver organerne.

Der kan gå måneder eller endda år imellem, at pytonslanger stiller deres sult, men så sker reaktionen relativt hurtigt. Organerne begynder at vokse, 12 timer efter føden er indtaget, og når deres maksimum efter 76 timer.

Video: En tur igennem en pytonslange

Efter 10 dage er fordøjelsen færdig, og organerne skrumper til normal størrelse igen. Stofskiftet i de forstørrede organer er 40 gange højere end normalt.

"Det er som en hest i et galopløb, der fortsætter i dagevis," siger Leslie Leinwand.

Pytonslangen svulmer ikke bare op, men danner nyt væv, og denne evne mener Leslie Leinwand måske kan bruges i udviklingen af nye behandlinger af hjertesygdomme hos mennesker.

Måske er du interesseret i ...

Læs også