Puma flytter ind i Hollywood

Puma er blevet set i Griffith Park i Los Angeles, der er kendt for det enorme HOLLYWOOD-skilt.

17. marts 2014 af Douglas Chadwick

Pumaen er vandret fra Santa Monica-bjergene og har nu slået sig ned i et naturområde midt i Los Angeles. Og flere pumaer kan være på vej til byerne.

"Der er kun plads til 10-15 pumaer i Santa Monica-bjergene," siger biolog Jeff Sikich. Når de ældre, stærkere hanner sætter sig på al den plads, der er, har den unge puma været nødt til at drage ud for at finde sit eget sted.

Pumaen har det største udbredelsesområde af alle store landpattedyr på den vestlige halvkugle - fra det sydlige Argentina og Chile til udkanten af Yukon i Canada - og over hele USA er pumaen hastigt ved at genvinde tabte territorier.

Det er godt nyt for dem, der kæmper for bevarelsen af pumaen, for som art klarer Puma concolor sig bedre end alle andre store katte i verden. Men vil pumabestanden få lov at vokse, som den gør nu? Det afhænger af, om folk er villige til at affinde sig med dem.

Pumaer dræber

Der har været cirka 145 pumaangreb på mennesker i USA og Canada siden 1890, hvoraf en tredjedel har fundet sted i de sidste 20 år. Lidt over 20 har haft dødelig udgang. Desuden klager jægere over, at de skal konkurrere med pumaen om hjortevildt, og landmænd bekymrer sig om deres husdyr.

Læs mere

Læs hele artiklen om det vilde rovdyr i amerikanernes baghave her.

Måske er du interesseret i ...

Læs også