Mød Simpsons-tudsen

Forskere har genopdaget flere frø- og tudsearter, man troede var uddøde, heriblandt én, der angivelig ligner Mr. Burns fra tv-serien The Simpsons.

19. november 2010 af National Geographic News

Den 2 cm lange tudse, som endnu ikke har fået noget navn, "er uden tvivl et af de mærkeligste amfibier, jeg nogen sinde har set", tilføjer Robin Moore, der er specialist i truede amfibier for Conservation International.

Tudsen har desuden en besynderlig formeringsadfærd: Den springer haletudsestadiet over. Hunnerne lægger æg i bunden af regnskoven, og de klækkes til færdigt udviklede småtudser.

Ud over dette amfibie, som ikke er set før, har den enestående globale indsats for at genopdage amfibier, man tidligere mente, var uddøde – anført af Conservation International og International Union for Conservation of Natures gruppe af amfibiespecialister – ført til genopdagelsen af tre arter, heriblandt en mexicansk salamander, der ikke har været set siden 1941, en frø fra Elfenbenskysten, der ikke har været set siden 1967, og en frø fra Congo (Kinshasa), der ikke har været set siden 1979.

Måske er du interesseret i ...

Læs også