Kop og kande i regnskoven

Den nye, ærtestore frø har fået sit navn fra planten Nepenthes ampullaria, som amfibiet er helt afhængigt af, og som med sin kuglerunde kande vokser i fugtige, skyggefulde skove.I skumringen samles hanfrøer gerne omkring en kandebærer og synger en “kærlighedssang” for hunnerne: raspende, minutlange serenader, der er afbrudt af korte pauser med stilhed. Denne frøsymfoni kan vare ved i adskillige timer, siger Robin Moore.

7. september 2010

Den nye, ærtestore frø har fået sit navn fra planten Nepenthes ampullaria, som amfibiet er helt afhængigt af, og som med sin kuglerunde kande vokser i fugtige, skyggefulde skove.

I skumringen samles hanfrøer gerne omkring en kandebærer og synger en “kærlighedssang” for hunnerne: raspende, minutlange serenader, der er afbrudt af korte pauser med stilhed. Denne frøsymfoni kan vare ved i adskillige timer, siger Robin Moore.

Det var frøens kvækken, der overbeviste forskere om, at de havde at gøre med en ny art og ikke et ungt eksemplar af en anden art. Det hænger sammen med, at kun voksne frøer kan synge, siger Robin Moore.

Måske er du interesseret i ...

Læs også