Her er verdens største krokodille

En krokodille, der blev fanget sidste år i Filippinerne, er officielt den største i fangenskab, meddeler Guinness World Records.

3. juli 2012 af Christine Dell'Amore, National Geographic News

Verdens største krokodille hedder Lolong og er 6,17 m lang.

Saltvandskrokodillen er officielt den største i fangenskab, meddelte Guinness World Records for nylig.

Krokodille opkaldt efter jæger

Krokodillen, der er opkaldt efter Ernesto "Lolong" Goloran Cañete, en af de mest erfarne krokodille-jægere i Filippinerne, er mistænkt for at have angrebet flere mennesker og dræbt to. Det kæmpemæssige reptil blev indfanget levende i september sidste år i Filippinernes Bunawan-bydistrikt.

Guinness-registreringen bygger på oplysninger fra eksperter, heriblandt krokodille-zoolog Adam Britton, der målte dyret i dets hjem, den nye Bunawan økopark og forskningscenter.

  Adam Britton, som til at begynde med var skeptisk med hensyn til den påståede rekordstørrelse, lykønskede på sin blog Lolong "med at have forbløffet skeptikeren i mig".

Krokodille på 6 m gør indtryk

"Jeg havde ikke forventet, at jeg nogen sinde i min levetid skulle se en krokodille, der var større end 6 m  –  ikke en oplevelse, jeg glemmer foreløbig," skrev Adam Britton, seniorpartner i krokodilleforsknings- og konsulentgruppen Big Gecko, der har hjemme i Australien.

Den tidligere rekordholder i fangenskab var en 5,48 m lang saltvandskrokodille, der var fanget i Australien.

Desuden bemærkede Adam Britton, at den 1075 kg tunge Lolong kan få stor betydning for bevaring af krokodiller i Filippinerne.

Det filippinske senat har således for nylig vedtaget en forordning, som skal styrke de love, der beskytter saltvandskrokodillen og den filippinske krokodille, en art, som ifølge International Union for Conservation of Nature er kritisk truet.

Som Adam Britton skrev på sin blog, "dette er et glimrende fremskridt".

Måske er du interesseret i ...

Læs også