Frø for en skilling

En ung frø af arten Microhyla nepenthicola, der netop har forvandlet sig fra haletudse, sidder ansigt til ansigt med Abraham Lincoln på en amerikansk penny.En voksen han af den nye art er omtrent på størrelse med en ært. Deres størrelse gør dem vanskelige at se, men heldigvis for forskere har disse minifrøer en højlydt kvækken. “Det er ret almindeligt, at bittesmå frøer kan lave temmelig meget larm,” siger Robin Moore, der er herpetolog og ikke har medvirket i opdagelsen.

7. september 2010

En ung frø af arten Microhyla nepenthicola, der netop har forvandlet sig fra haletudse, sidder ansigt til ansigt med Abraham Lincoln på en amerikansk penny.

En voksen han af den nye art er omtrent på størrelse med en ært. Deres størrelse gør dem vanskelige at se, men heldigvis for forskere har disse minifrøer en højlydt kvækken. “Det er ret almindeligt, at bittesmå frøer kan lave temmelig meget larm,” siger Robin Moore, der er herpetolog og ikke har medvirket i opdagelsen.

Robin Moore leder et projekt under Conservation International, der går ud på at genopdage 100 arter af “forsvundne” amfibier, der er blevet erklæret uddøde inden for de seneste 10 år.

Indraneil Das, der har været med til at opdage den nye mikrofrø fra Borneo, vil i september slutte sig til Robin Moore i Indonesien for at lede efter tudsearten Ansonia latidisca (engelsk: Sambas stream toad), der sidst er observeret i 1950’erne.

Måske er du interesseret i ...

Læs også