Joel Sartore indfanger dyrenes sjæl

Joel Sartore går i kamp for verdens mest truede dyrearter. "Når vi redder dyrearter, redder vi også os selv", lyder hans mantra. Vi har samlet nogle af mesterfotografens bedste billeder.

20. oktober 2015

Forskere konkluderer, at mindst 100 dyrearter uddør hver dag på verdensplan. Fotograf Joel Sartore ser derfor et stort behov for at fremhæve de tusindvis af dyrearter, der står til at forsvinde fra Jordens overflade.

Han har startet projektet ’Biodiversity’ for at sætte fokus på alle dyrene, som vil lide under blandt andet den stigende globale opvarmning.

Det banebrydende ved hans projekt er hans billedopsætning. Joel Sartore anvender sorte og hvide baggrunde i et transportabelt foto-studio. Formålet med de hvide og sorte baggrunde er at positionere dyrene som lige vigtige og på lige fod med hinanden.

"Den rene baggrund kombineret med en god belysning, tillader iagttageren at se hver enkelt dyr i øjnene – sjælens vindue", fortæller han.

Joel Sartore besøger zoologiske haver i USA for at fotografere så mange dyrearter som muligt – han er nået op på cirka 1800 arter de sidste 5 år.

Bag om fotografen Joel Sartore Joel Sartores fokus er på at dokumentere truede dyrearter og natur via sine fotografier. Han er manden bag National Geographics dokumentarprojekt ’Photo Ark’, der portrætterer verdens 12.000 indespærrede dyr, inden de forsvinder helt.

Formålet er at inspirere resten af verden til at tænke på dyrene. Og hans budskab er klart:

”Når vi redder dyrearter, redder vi rent faktisk også os selv”.

Joel Sartore er medstifter af ’The Grassland Foundation’ og sidder i bestyrelsen i ’The National Board of Defenders of Wildlife’. Han har bidraget med over 30 historier i mere end 20 år til National Geographic – det har ført ham til nogle af verdens mest smukke og udfordrende miljøer.

Fakta om Joel Sartore

Læs mere på: www.joelsartore.com

Måske er du interesseret i ...

Læs også