Havets blide kæmper

Galleri: Søkøerne trives i Kings Bay, og det gør turisterne også. Mesterfotografen Paul Nicklen har taget billeder af forholdet mellem det harmløse havpattedyr og de nysgerrige turister, der truer søkoens trivsel.

6. november 2015

Søkoen er et yderst harmløst og blidt havdyr, som kan veje helt op til 1300 pund – den bevæger sig langsomt rundt i vandene i Florida, og kan findes året rundt. Der er størst mulighed for at se den om vinteren, da den søger de varme vandkilder for at holde varmen.

Når nysgerrige turister kommer for tæt på søkøerne, truer det deres velbefindende, levevis og økosystem. Beskyttelsen af de forsvarsløse havpattedyr kræver, at turister holder afstand og nøjes med at observere fra vandkanten eller vandoverfladen.

I galleriet ovenfor går National Geographics fotograf Paul Nicklen helt tæt på det enestående dyr for at belyse problemet i, at turismen trives i Florida-området samtidig med, at søkøerne søger varme de samme steder.

Bag om fotografen Paul Nicklen Paul Nicklen er en verdenskendt canadisk fotograf og biolog med speciale i polare økosystemer.

Udover hans anerkendte arbejde for National Geographic, har hans arbejde også resulteret i hundredvis af publikationer på verdensplan – dertil har han holdt over 500 udsolgte foredrag i over 20 lande.

Han har modtaget en pris for sit arbejde med at belyse hav-og miljøbevaring. Derudover har han modtaget over 30 ansete internationale priser; heriblandt BBC Wildlife Photographer of the Year og hele fem World Press Photo priser.

Fakta om Paul Nicklen

Læs mere på: www.paulnicklen.com

Måske er du interesseret i ...

Læs også