Sulten søløve forvilder sig ind på amerikansk restaurant

Video: Stigende havtemperaturer i Stillehavet udgør en kæmpe trussel for søløverne ved USA's vestkyster, og manglen på føde får nu de desperate søløver til at søge efter godbidder på land.

9. februar 2016 af Andreas Ebbesen Jensen

De ansatte på en restaurant i den amerikanske by San Diego fik sig noget af en overraskelse, da de mødte på arbejde forleden. Her havde en sulten søløveunge nemlig taget plads ved et af bordene.

Den 8 måneder gamle søløveunge var dehydreret, fejlernæret og vejede blot 9 kilo, hvilket er under halvdelen af normalvægten for en søløve på den alder.

“Det var næsten som om, hun ønskede at spise middag,” siger restaurationschefen Bernard Guillas til avisen The Los Angeles Times

Et medlem af SeaWorlds redningshold tager sig af den 8-måneder gamle søløve-unge, der blev fundet på en restaurant i San Diego torsdag den 4. februar.

Personalet fra The Marine Room, som restauranten hedder, ringede straks til eksperter fra den nærliggende havdyrepark Sea World, der kunne tage sig af deres specielle middagsgæst.

Søløveungen blev taget med til Sea World, hvor dyrepasserne nu håber, at de kan få den fodret op, så den igen kan sættes tilbage til havet.

El Niño skyld i strandede søløver

Vildfarne søløver er ikke et sjældent syn i Californien. Vejrfænomener som El Niño har fået varmen i Stillehavet til at stige med 2-3 grader, hvilket har formindsket søløvernes madforsyning.

Sidste år døde flere hundreder søløver ud for den amerikanske vestkyst i Californien, mens tusinder søgte mod land, fordi de ikke kunne skaffe føde nok.

Og intet tyder på, at det tal vil falde i 2016. Alene i år har Sea World måttet rykke ud 47 gange for at redde sultne søløver på land, skriver LA Times.

Se Sea Worlds redningshold tage sig af den dehydrerede og udsultede søløveunge

Måske er du interesseret i ...

Læs også