Slut med spækhuggere i fangenskab: SeaWorld dropper avlsprogram

Det er snart slut med at se spækhuggershows i SeaWorld. Spækhuggerne i den amerikanske dyrepark vil blive den sidste generation i fangenskab. Det lover SeaWorld’s direktør.

17. marts 2016 af Andreas Ebbesen Jensen

I fremtiden skal man søge mod det store hav og langt uden om SeaWorld, hvis man vil se spækhuggere i aktion.

Den amerikanske dyrepark har nemlig valgt at stoppe deres omstridte avlsprogram af det store havdyr.

“Det her bliver den sidste generation af spækhuggere under SeaWorld’s varetægt,” skriver SeaWorld’s direktør i et debatindlæg i Los Angeles Times. Han fortsætter:

“Vi er nødt til at lytte til den ændring i holdningen, der er kommet omkring spækhuggere i fangenskab. En ændring, vi har hjulpet med at skabe.”

Dokumentarfilm satte fokus på problemet

Kritikken af SeaWorld’s behandling af parkens største trækplastre har været massiv siden dokumentarfilmen ‘Blackfish’ i 2013 satte fokus på spækhuggernes kummerlige forhold.

Filmen viste, at spækhuggerne led i fangenskab, og at de kunne være til fare for de ansatte i forlystelsesparken.

Det fik den 40-årige træner Dawn Brancheau at føle i 2010, da hun på tragisk vis blev dræbt af spækhuggeren Tilikum efter et show i SeaWorld Orlando i Florida.

> [](https://www.facebook.com/SeaWorld/videos/10154528257522565/) > > Have you seen the big news?SeaWorld has helped make orcas among the world's most beloved animals. By making this the last generation of orcas in our care and reimagining how guests will experience these beautiful animals, we are fulfilling our ongoing mission of providing visitors with experiences that matter. Learn more about this announcement and how we're changing here: SeaWorldCares.com/Future > > Opslået af [SeaWorld](https://www.facebook.com/SeaWorld/) på 17\. marts 2016

I alt 24 spækhuggere svømmer rundt i bassinerne i SeaWorld i dag. Og det bliver de ved med, slår direktøre Joel Manby fast.

“Hvis vi sætter dem ud i naturen, vil de højest sandsynligt dø. Faktisk har ingen spækhugger eller delfin, der er vokset op i fangenskab, nogensinde overlevet at blive sat ud i det fri,” skriver han.

SeaWorld har 11 forlystelsesparker i USA. I tre af dem er der spækhuggere i fangenskab. Siden efteråret i 2015 har SeaWorld arbejdet på at udfase deres spækhuggershows.

Måske er du interesseret i ...

Læs også