Hajer holder ædegilde ved amerikansk badestrand

VILD VIDEO: En badestrand i Florida blev for en stund forvandlet til en regulær tag-selv buffet, da en flok sultne hajer lagde vej forbi. "Det er det vildeste, vi nogensinde har set", siger familien på fire, der fangede hele ædegildet på video.

30. november 2015 af Brian Clark Howard

Hajer gav feriegæster ved en badestrand i Florida én på opleveren, da en sulten flok piskede vandet til skum i et frådende madorgie.

”Det er det vildeste, vi nogensinde har set”, siger familien Whitlow, som var vidne til 50-60 hajer, der åd sig mætte i multer få meter fra stranden.

Familiens fire badende børn blev i første omgang skræmt af hajerne, men de kom hurtigt i sikkerhed og kunne efterfølgende nyde det utrolige optrin på afstand.

Den amerikanske hajbiolog Frank J. Schwartz har set videoen, og fortæller, at det var godt ungerne forlod vandet.

Ikke fordi børnene var i fare som bytte, men fordi de nemt kunne være kommet i vejen for de jagende og lynhurtige hajer.

SE DEN VILDE VIDEO HER

Samarbejde giver fulde maver

Den lokale hajekspert George Burgess fra Floridas naturhistoriske museum tilføjer, at videoen ikke tydeligt viser, hvilken art, der var tale om. Men baseret på øjemål, årstid og lokalitet, peger pilen mest i retning af sorttippede hajer eller spinnerhajer.

Større grupper af hajer er kendt for at jage stimer af mindre fisk, som trænges ind mod land, hvor deres flugt besværliggøres. Hajer kommunikerer ikke med hinanden under måltiderne, men samarbejdet øger gevinsten for den enkelte rovfisk.

Risikoen for, at der sker de badende mennesker noget, hvis de bliver fanget midt i sådan et ædegilde, er minimal. Men hajbiologen Frank J. Schwartz råder alligevel til, at man kommer op af vandet.

Måske er du interesseret i ...

Læs også