Fede fotos af flyvende hajer

Se et enestående galleri med frygtindgydende og fascinerende hajer, der blandt andet snapper deres bytte i luften.

20. juni 2011 af National Geographic News

Hvilken ét ton tung fisk bevæbnet med rækkevis af knivlignende tænder kan springe tre meter op af havet for at snappe sit bytte? Ingen andre end hvidhajen, et superrovdyr, der har haft hundreder millioner af år til at finpudse sine jagtfærdigheder.

Adskillige års fotografering af bl.a. hvidhajer, der springer op af bølgerne, har givet fotograf-ægteparret Chris og Monique Fallows en helt enestående samling.

Nu lader de andre få glæde af de billeder og oplevelser og den viden, de har samlet gennem en menneskealders observationer af hajer og andre rovdyr i Afrika.

Ifølge Chris Fallows dukkede den første hajlignende fisk op i havene for 400 millioner år siden. I dag har den oprindelige rovfisk udviklet sig til en af verdens mest perfekte jægere, hvidhajen, siger han.

"Det har altid været en drøm at komme til at arbejde med disse superrovdyr. Så da en kollega og jeg i 1996 ud for en lille klippeskrænt i False Bay i Sydafrika greb hajerne i at springe op i luften i en utrolig udfoldelse af adræthed, vidste jeg, at jeg havde fundet mit kald."

Måske er du interesseret i ...

Læs også