David Doubilet og det frodige koralrev i Kimbe Bay

David Doubilet foreviger det frodige koralrev og dyreliv i Kimbe Bay ved Papua Ny Guinea. Biodiversiteten er rig og budskabet er klart; vi skal passe på det.

21. september 2015

David Doubilets budskab er klart: “Vi er nødt til at bevare arterne for at bevare verden; vi må bevare arterne for at fortsætte vores liv på planeten; vi må bevare arterne alene fordi, vi burde. Men når du siger “hvorfor”? får du et meget sært svar, som jeg samtidig tænker er det mest vigtige – fordi det er smukt”.

Den pulserende biodiversitet ved Kimbe Bay David Doubilet formidler sit budskab ved at indfange det enestående koralrev i Kimbe Bay ved Papua Ny Guinea. Kimbe Bay, Papua Ny Guinea er et hjørne i koral-trekanten, som også inkluderer Filippinerne og Indonesien – det er verdens center for hav-biodiversitet.

David Doubilet fotograferer den frodige undervandsnatur fra sin mest umiddelbare og naturlige side. Undervandslivet I Kimbe Bay ved Papua Ny Guinea i Stillehavet er rig på biodiversitet. Der er omkring 900 arter af revfisk, hvilket bekræfter et dynamisk og pulserende liv.

David Doubilet søger derfor at gøre opmærksom på det paradoksale i at bevidne de smukke og sårbare steder samtidig med at deltage i ødelæggelsen af dem:

"Problemet med miljøet og naturen er, at jo hurtigere vi opdager stederne, jo hurtigere er vi til at ødelægge det på samme tid. Det er ligesom erobrerne, som opdagede en hel civilisation, dræbte den og ødelagde alt indtil, der ingenting var tilbage".

Bag om fotografen David Doubilet Undervandsfotografen er født i New York i 1946, og allerede som 8-årig snorklede han rundt ved New Jerseys kyst.

Som 12-årig begyndte han at tage undervandsbilleder. I 1971 lavede David Doubilet sin første opgave for National Geographic. Siden 1976 har han været fast fotograf for National Geographic. Han har vundet mange anerkendte priser, herunder 'Lennart Nilsson Award in Photography'.

David Doubilet udforsker verdenshavene og har blandt andet fotograferet i New Zealand, Tasmanien, Skotland, Japan og i det Sydvestlige Stillehav.

På film har han fotograferet de fleste havdyr, og han har taget billeder af dyreadfærd, der ikke før har været set.

Fakta om David

Læs mere på: www.daviddoubilet.com

Måske er du interesseret i ...

Læs også