Brian Skerry og kampen for havets overlevelse

Undervandslivet rundt om de sydlige Linjeøer i Stillehavet er, med hjælp fra National Geographics Pristine Seas-projekt, blevet til et havreservat. Brian Skerry indfanger æstetikken ved vandene og diversiteten rundt om de enestående øer.

9. oktober 2015

Pristine Seas er en af National Geographics nøgleinitiativer dedikeret til miljøbevaring. National Geographics banebrydende forsker Enric Sala stiftede i 2008 Pristine Seas-projektet. Projektets formål er at bevare og beskytte de sidste vilde steder i og ved havene.

Gennem ekspeditioner, forskning og økonomiske- og politiske analyser arbejder ildsjæle bag projektet for at etablere havreservater. Havreservaterne sikrer, at alt liv i havet trives og beskyttes og samtidig sikrer det, at det beskyttes i flere år. Samarbejdet med regeringer, samfund, NGO’er og forretningsledere er afgørende for projektets success og resultater.

Bag om fotografen Brian Skerry Brian Skerry er en anerkendt fotojournalist, som specialiserer sig i det vilde liv i havene og undervandsmiljøet. Han er vellidt for sin æstetiske- og journalistiske sans for relevans. Han har blandt andet udgivet bogen ’Ocean Soul’, hvor han også nævner, at 90 procent af alle store fisk i havene er forsvundet.

Brian Skerry søger derfor ikke kun at billedliggøre havets mysterier og skønhed gennem sine fotografier, men derimod også at rette opmærksomheden på, hvad der truer verdenshavene og dets dyr.

Fakta om Brian Skerry

Læs mere på: www.Brianskerry.com

Måske er du interesseret i ...

Læs også