Bornella anguilla flygter fra en fare ved at folde sine vedhæng ind og svømme som en ål. 7 cm.

Galleri: Sære nøgensnegle uden hus

28. oktober 2009

Nøgensneglen klarer sig uden et hus. Til gengæld er den giftig – og har et eminent cyklamen-farvet selvforsvar.

6 cm.

Chromodoris annae kompenserer for sin ringe størrelse med skrigende kontrastfarver, der advarer rovdyrene om, at den lille godbid er giftig. 2 cm.

Som voksne kan nøgensneglene være ganske kræsne: En zebrastribet Armina-art, der kan blive op til 20 cm lang, trækker om kap med sit eneste byttedyr, en søfjer. En lillebitte slimfisk ser til på afstand. 20 cm.

De 2,5 cm lange Hypselodoris whitei parrer sig hoved mod hale gennem en kønsåbning. De har som alle nøgensnegle både hanlige og hunlige forplantningsorganer, så de befrugter hinanden og producerer begge æg. 2,5 cm.

H. kanga bruger sin klæbrige fod til at fæstne et ægbånd, der presses ud af en ægleder på siden af dens krop; snart vil tusindvis af nyklækkede larver spredes i havet. 4 cm.

Den gennemsigtige Phyllodesmium iriomotense huser sit forgrenede fordøjelsessystem i tentakel-lignende vedhæng. Dyret kan afstøde vedhængene, hvis det angribes. Denne art er en af de få farveløse nøgensnegle. 4,3 cm.

Halgerda batangas er rustet mod rovdyr af en hård krop og tyk hud. Hvis de angriber den, udskiller denne havsvampeæder en gift. 4 cm.

6 cm.

5 cm.

4 cm.

5 cm.

6 cm.

3 cm.

12 cm.

6 cm.

6 cm.

3 cm.

6 cm.

22 cm.

12 cm.

15 cm.

2,5 cm.

1,8 cm.

Måske er du interesseret i ...

Læs også