I Kent i England poserer en adopteret høne iført en hjemmestrikket sweater. Den har mistet næsten alle fjer efter et liv som burhøne, og det kan tage måneder, før de er vokset ud igen.

Galleri: Fra burhøns til kælehøns

Hvad siger du til en kælehøne? Det er et pudsigt syn, men de repræsenterer også et alvorligt emne. I industrilandbrug i Storbritannien anses halvandet år gamle burhøns som udtjente til trods for, at de endnu kan leve adskillige år og give mange æg.

27. oktober 2011

Hvad siger du til en kælehøne? Det er et pudsigt syn, men de repræsenterer også et alvorligt emne. I industrilandbrug i Storbritannien anses halvandet år gamle burhøns som udtjente til trods for, at de endnu kan leve adskillige år og give mange æg. Fotografierne her viser, hvordan folk har åbnet deres hjerter og deres hjem for disse dyr. Foto: Ed Thompson

Diana Millard fra Kent har genhuset 7000 høns siden 2004. Hendes have er en labyrint af stier, ramper og hønsehuse. Da hun kaldte en af dem for Lloyd, begyndte jeg at se hver høne som en særskilt personlighed.

Her slapper "Weasel", der er it-specialist i et stort forsikringsselskab, af med sine høns på en lørdag morgen i Kent. Desværre blev han nødt til at opgive sine høns, fordi ræve tæt på hans hjem blev et problem.

At holde høns er ikke kun en beskæftigelse, man kan give sig i kast med på landet. Midt i det centrale London fodrer Julia Stephenson sine adopterede burhøns med spaghetti på taget af sin bygning.

Sam Bradley på 9 år ses her med sin mor, Sarah, i deres have i Lutton. Sam købte sin første høne for sparepenge fra sin 6-års fødselsdag. "Jeg elsker virkelig høns," fortalte han mig og tilføjede, at han vil være landmand.

Med sin hund ved siden og sin høne i favnen står Mary Allchurch ved sit hjem på landet i Kent. Hun og hendes mand adopterede høns første gang i 2006. De tre, som de har nu, kan lægge op til 400 æg om året.

Måske er du interesseret i ...

Læs også