VILD VIDEO: Struds jager cyklister i Afrika

En cykeltur i Sydafrika udviklede sig pludseligt til et kapløb med en højst usædvanlig deltager. Biolog betegner strudseadfærd på sydafrikansk landevej som højst usædvanlig.

14. marts 2016 af Brian Clark Howard

Se det vilde kapløb her.

Tre ferierende venner på cykeltur ved Kap det Gode Håb i Sydafrika fik én på opleveren, da en vild struds som en forvokset jordgøg, pludselig sprintede blandt dem ned af vejen.

Iført et GoPro-kamera filmede Oleksiy Mishchenko strudsen bagfra, mens den i fuld galop jagtede fotografens to venner foran.

"Jeg lo så meget, at jeg troede jeg ville vælte", siger Mishchenko, om det bizarre kapløb.

Struds løb 50 kilometer i timen

Trioen cyklede forbi et strudsepar i vejkanten, da hannen øjensynligt besluttede sig for at deltage i løjerne på asfalten.

Cyklisterne kørte omkring 50 km/t ned ad bakke, og strudsen havde ingen problemer ved at følge med.

"Jeg tænkte aldrig på strudsen kunne være farlig", fortæller Mishchenko. "Han virkede meget cool, og så hverken ud til at være bange eller aggressiv".

Efter et lille minuts hurtigløb drejede strudsen af. Vennerne så den igen på turen tilbage, denne gang stående roligt i vejkanten.

Usædvanlig adfærd

"Jeg har aldrig set noget lignende", siger biolog Craig Packer fra University of Minnesota.

Da videoen ikke viser strudsens ansigt, er det svært at gætte på dens intentioner. At den store fugl ikke angreb tyder på, at den ikke var vred, skræmt eller ophidset.

Packer mener hannen muligvis har troet cyklisterne var hunner, eller blot lod sig rive med af trafikken. Vilde dyr følger sommetider en strøm af biler, usikre på hvad der sker og om der er fare på færde.

Mishchenko foreslår at hannen måske ville imponere kæresten. Packer siger det er muligt, selv om strudse normalt basker med vingerne og laver høje lyde når de er på frierfødder. Intet af det ses i videoen.

Strudse er udbredt over det meste af Afrika, og normalt meget forsigtige omkring mennesker.

Måske er du interesseret i ...

Læs også