Kasuar: Australiens kæmpefugl

En Kasuar er en strudslignende fugl, der lever i Australiens nordligste regnskove. Den har et fascinerende familieliv og er af stor betydning for Australiens skove.

  • Hjelmkasuaren er en kæmpe fugl, der lever i regnskoven i det nordlige Australien og på Ny Guinea.

  • De voksne fugle har en høj “hjelm" midt på hovedet. Deraf navnet. Man ved ikke, hvad hjelmen gør godt for.

  • Hjelmkasuaren kan ikke flyve, men den kan blive så stor som et menneske. Hunnerne er størst og kan veje op til 73 kg. Kun strudsen er større.

  • Hannen udruger æggene og tager sig af ungerne i mindst ni måneder.

  • Fuglens livret er frugt og bær; en voksen hjelmkasuar spiser flere hundrede om dagen.

  • Kasuarens fordøjelsessystem er så nænsomt ved frugterne og bærrenes frø, at de kommer intakte ud i den anden ende og dermed spredes i regnskoven.

  • 92 % af frøene fra træet Ryparosa kurrangii spirer, når de har været gennem en kasuar. Kun 4 % spirer, hvis de ikke har. Man ved ikke hvorfor.

Som abonnent på National Geographic kan du downloade hele artiklen og læse flere fascinerende facts om Kasuaren.

Måske er du interesseret i ...

Læs også