Vilde flamingoer er inkarnerede flokdyr og bevæger sig synkront, når der er fare på færde. Her flyver et forskningsfly hen over dem nær Sisal i Mexico. Der findes mange store ynglekolonier i flodmundinger omkring Det Caribiske Hav.

Galleri: Den gådefulde flamingo

En flamingo ligner en fugl tegnet af et fantasifuldt børnehavebarn. Den har absurd lange ben, knudrede ankler (der ligner knæ), en slangeagtig hals og et kæmpe næb, og den er farvet med den flotteste farveblyant i æsken.

5. oktober 2012

En flamingo ligner en fugl tegnet af et fantasifuldt børnehavebarn. Den har absurd lange ben, knudrede ankler (der ligner knæ), en slangeagtig hals og et kæmpe næb, og den er farvet med den flotteste farveblyant i æsken. Foto: Klaus Nigge.

Vordende forældre bruger næbbene til at skrabe en forhøjning af mudder sammen som rede til deres æg. Forældrene fodrer ungen med kromælk, en eliksir, der er rig på fedt og protein, som begge forældre danner i fordøjelseskanalen og gylper op.

En cariberflamingo løber for at komme på vingerne i et lavvandet område i Ría Lagartos-reservatet. Flamingoer er gode til at flyve, både alene og i flok.

Ungerne er kun få uger gamle, når forældrene efterlader dem i en crèche og tager ud for at finde føde. De kommer tilbage på skift og fodrer dem. Et par voksne passer på ungerne, men de er alligevel et let bytte for rovdyr som hunde og jaguarer.

Unge flamingoer i Ría Lagartos-biosfærereservatet i Mexico er blevet vækket før daggry og gennet ind i en indhegning for at blive ringmærket, før de drager af sted. De kan bevæge sig flere hundrede kilometer i samlet flok på jagt efter føde.

Disse flamingoer er fotograferet på Yucatán-halvøen. Det er farvestoffer i de saltsøkrebs, som findes i store mængder her, der gør fjerene koralfarvede.

Måske er du interesseret i ...

Læs også