Angry Birds eksisterer i virkeligheden

Kan fugle blive vrede og gå til angreb?

9. august 2011

Det populære spil Angry Birds, som man bl.a. kan få til sin smartphone, har fået en læser til at tænke på, om fugle også kan blive vrede i virkeligheden.

Det kan de, især når de vil beskytte deres reder. På billedet ser man en terne på britiske Farne Islands angribe en vandrer, den opfatter som en trussel. Golfspillere i The Great Plains i USA udsættes ofte for vrede falkeglenter, der styrtdykkende går til angreb.

Endnu mere almindelige er angreb fra spottedrosler. Dyr eller mennesker, der kommer for tæt på spottedroslens rede, risikerer at få et ordentligt hak af en aggressiv fuglemor eller -far.

Den vredeste og farligste fugl er dog nok duehøgen, en rovfugl med skarpe kløer, som yngler i nordlige tempererede zoner i Europa, Asien og Nordamerika. Biologer, som arbejder nær rederne, bærer beskyttelsesdragter for at skærme sig mod blodige angreb. Det siger måske noget om duehøgens bidskhed, at hunnerkongen Attila havde en figur af en som dekoration på sin krigshjelm.

Spørg os:

Har du et spørgsmål til NG’s eksperter? Send mail til [email protected]. Kun spørgsmål, der bringes i bladet, bliver besvaret og præmieres med et flot verdenskort.

Måske er du interesseret i ...

Læs også