Vampyredderkop fundet i Australien

Mutant er nok den bedste betegnelse på den giftige edderkop, som forleden kravlede frem fra sit skjul under en sten i Australiens delstat New South Wales.

10. september 2015 af Carrie Arnold

Giftedderkoppen, der hedder Atrax sutherlandi og hører til tragtspinderne, er ikke ukendt af videnskaben. Til gengæld er farven på det nyfundne eksemplar usædvanlig.

Normalt har arten brun bug og sorte tænder. Denne edderkops underside var blodrød og det samme var en af dens hugtænder.

Variationer i farve blandt edderkopper af samme art er hyppige, men det er første gang, at de australske forskere er stødt på den blodrøde udgave af tragtspinderen.

Mark Wong fra Australiens Nationale Universitet i Canberra, som opdagede edderkoppen, mener, at dens dramatiske farve skyldes en genetisk mutation.

Giftedderkoppen kan blive op til fem centimeter lang og tilbringer det meste af livet under jorden, hvor den lever af de uheldige sjælde, der bliver fanget i dens spind.

En beslægtet art kostede adskillige mennesker livet hvert år, indtil en modgift blev udviklet. På trods af vampyredderkoppens drabelige navn, er denne art ikke ansvarlig for særligt mange dødsfald, da den holder sig langt væk fra os mennesker.

Måske er du interesseret i ...

Læs også