Kæmpespind, beskedent måltid

Adskillige døgnfluer hænger hjælpeløse i Caerostris darwinis spind på dette billede fra 2008.Darwin-edderkoppens spind er lavet af to forskellige slags silke, forklarer Ingi Agnarsson.De bæretråde, der fæstner spindet til grene på tværs af floder eller søer og udgør "egerne" i spindet, er lavet af en fiskelineagtig silke. Til spiralen, som indfanger byttet, bruger edderkoppen en mere elastisk og klæbrig silketype.Når et insekt flyver ind i spindet, hænger det fast, og dets bevægelser får silketrådene til at vibrere, hvilket alarmerer Caerostris darwini.

21. september 2010

Adskillige døgnfluer hænger hjælpeløse i Caerostris darwinis spind på dette billede fra 2008.

Darwin-edderkoppens spind er lavet af to forskellige slags silke, forklarer Ingi Agnarsson.

De bæretråde, der fæstner spindet til grene på tværs af floder eller søer og udgør "egerne" i spindet, er lavet af en fiskelineagtig silke. Til spiralen, som indfanger byttet, bruger edderkoppen en mere elastisk og klæbrig silketype.

Når et insekt flyver ind i spindet, hænger det fast, og dets bevægelser får silketrådene til at vibrere, hvilket alarmerer Caerostris darwini.

Edderkoppen kravler derefter hen til det fangede insekt og spinder det ind i en kokon, så den kan spise det, når den får lyst.

I modsætning til de fleste andre edderkopper pakker Darwin-edderkoppen somme tider flere insekter ind i den samme kokon som en slags madpakke til senere indtagelse.

Måske er du interesseret i ...

Læs også