Darwin-edderkoppehun

De største spind fra Caerostris darwini spindes næsten alle af hunner som denne edderkop, der er fotograferet i 2008, siger Ingi Agnarsson, der har fået støtte af National Geographic Societys komite for forskning og opdagelse.Unge hanner væver også edderkoppespind, men så snart de bliver voksne, stopper de med denne adfærd og bruger i stedet al deres energi til sex.

21. september 2010

De største spind fra Caerostris darwini spindes næsten alle af hunner som denne edderkop, der er fotograferet i 2008, siger Ingi Agnarsson, der har fået støtte af National Geographic Societys komite for forskning og opdagelse.

Unge hanner væver også edderkoppespind, men så snart de bliver voksne, stopper de med denne adfærd og bruger i stedet al deres energi til sex.

Et af Caerostris darwinis vigtigste forsvarsvåben er dens spraglede, ujævne mønster, der yder edderkoppen god kamuflage mod træernes bark, som sammen med Charles Darwin har givet inspiration til dens navn. Arten er kun fundet på øen Madagaskar ud for Afrikas sydøstkyst.

Måske er du interesseret i ...

Læs også