Dyrenes vildeste scoretricks

Der skal lidt mere end bovlamme scorereplikker og halvsløje dansetrin til for at få held i sprøjten i dyrenes verden. Ofte er det med livet - og testiklerne! - som indsats.

14. januar 2016 af Andreas Ebbesen Jensen

PAPEGØJE BRÆKKER SIG UNDER FORSPILLET

Det er ligegyldigt om du hedder Don Juan, Casanova eller Johnny Depp. Hvis du lugter af opkast ud af munden, har du INGEN chance hos damerne.

Med mindre du selvfølgelig er en papegøje.

For den hvidpandede amazone-papegøje er smagen af bræk nemlig ikke et turn off, men en sexet gestus.

Når hannen har fået nok af forspillet, der primært består af at flette næb og tunger, sætter han sidste trumf på ved at brække sig ind i munden på sin udkårne. Og så kan parringen ellers gå i gang.

NÅR HJERTE SERIØST RIMER PÅ SMERTE!

Når to mennesker har været kærester i mange år, kan det være svært at se, hvor den ene begynder og den anden ender.

For havtasken er dette ikke blot en smuk metafor for den altopslugende kærlighed - det er grufuld virkelighed.

Han-havtasken er nemlig født uden fordøjelsessystem og er derfor nødt til hurtigt at finde en hun at hægte sig fast på.

Når det sker, bider han sig fast og frigiver et enzym, der får de to til at smelte sammen i en evig omfavnelse.

Som en slags parasit bliver hannen langsomt forbundet med hendes blodkredsløb og mister efterhånden sine øjne og de fleste organer.

Når hunnen er klar til at yngle, sørger hannen for befrugtningen inden han ophører med at eksistere.

FLADORME FÆGTER MED SYLESPIDS PENIS

For fladormen handler sex mere om krig end kærlighed.

Det mærkværdige havdyr er hermafrodit og har kønsorganer fra begge køn. Og når to fladorme skal parre sig, er det med kønnet som indsats.

I en fægtekamp uegnet for børn og sarte sjæle hiver de to fladorme deres sylespidse penisser frem og fægter mod hinanden.

Den, der først bliver stukket, får sprøjtet sæden ind i kroppen og ender som den vordende mor, der skal lægge æg og sørge for afkommet.

Se den bizarre fægtekamp her:

KANNIBALISME SOM KURMAGERI

For hannen i den amerikanske græshoppeslægt Cyphoderris er det ikke nogen dans på roser at viderføre sine gener, og han skal bogstavelig talt bløde for at vinde sin udkårnes hjerte.

I den årlige parringssæson lokker hannen hunnen til med en lyd, han frembringer ved at gnide forvingerne mod hinanden – såkaldt stridulation. Men det er en blandet fornøjelse at være den, der vinder hunnens hjerte.

For at tilfredsstille sin mage, må hannen nemlig give efter for hunnens kannibalistiske tilbøjeligheder.

Under parringen æder hunnen kurmagerens vinger og mæsker sig i hans blod indtil hun er tilfredsstillet. Så kan man da tale om, at kærlighed gør ondt!

"SKAT, HAR DU SET MINE TESTIKLER?"

Vi har alle hørt historien om bien og blomsten, men det er nok de færreste, der ved hvilke uhyrligheder, der finder sted bag bikubbens lukkede døre.

Dag og nat slider de mandlige bier - dronerne - for at tilfredsstille deres dronning i håbet om at få lov til at befrugte hende. Den kræsne jomfru modtager dagligt gaver fra sine bejlere i form af føde, der skal gøre hende seksuel aktiv.

Ud af de hundredvis af droner, der lever i bikubben, er det kun få, der får lov til at gå hele vejen med matriarken.

Men der er ikke grund til at være misundelig på den heldige scorekarl. Hanbiens første knald bliver nemlig også hans sidste.

Under parringsakten eksploderer dronens kønsorganer inde i dronningens underliv og efterlader den mandlige partner død midt i akten.

Hvor bizart det end lyder, så er der faktisk en mening med hannens smertefulde endeligt.

Dronens afrevne kønsorganer danner nemlig en præventiv prop i dronningens underliv, der forhindrer andre bejlere i at befrugte dronningen i tiden efter.

EROTISK DANS PÅ FUGLEFØDDER

Der findes ikke mange syn i naturens verden, der er så særegne som den adfærd, hannerne i Paradisfugle-familien udviser, når de forsøger at lokke hunnerne til parring.

Brus af gyldne fjer, komisk stiliseret dans, trådlignende fjer, der ligner robotantenner, halskraver og prydfjer i alle farver, brystpletter og fjervifter og farver, der stråler som alverdens ædelsten. Alt sammen for at opnå hunnens gunst.

Galleri: Paradisfuglene danser for kærligheden

Der findes i alt 42 forskellige arter af den mærkværdige fugl og de holder alle til i Ny Guineas regnskove.

Som videoen nedenfor slår fast, så er det ikke uden grund, at den usædvanligt smukke fugl med de forførende dansetrin er blandt David Attenboroughs fem yndlingsdyr.

MICHAEL JACKSON GO HOME

Det kan godt være at paradisfuglene kan svinge hofterne så hunnerne dåner, men når det kommer til hurtige dansetrin, når de altså ikke manakin-fuglen til sokkeholderne.

Den lille, farverige fugl, der holder til i de sydamerikanske regnskove, kan kridte skoene, så selv Michael Jackson bliver misundelig. Bedøm selv her:

Måske er du interesseret i ...

Læs også