Video: Den gigantiske spinosaurus bliver vakt til live

Spinosaurus er den største kødæder, der har sat sine ben på jorden. Se fortidens fascinerende flodmonster blive vakt til live igen, og hør National geographics forsker fortælle om, hvordan spinosaurus-modellen blev til.

15. oktober 2014

National Geographics forsker Nizar Ibrahim og hans team har fundet afgørende dele af skelettet fra en Spinosaurus i Marokko. Disse fund har ledt forskerne til at drage nye konklusioner: Spinosaurus gik måske på alle fire, modsat andre kødædere, og den brugte sandsynligvis størstedelen af sin tid i vandet.

De har nu genskabt en Spinosaurus i fuld størrelse. Her i videoen kan du se, hvordan Spinosaurus-modellen blev til og høre Nizar Ibrahim fortælle om den fascinerende spinosaurus, der hærgede på jorden i kridttiden.

Læs artiklen: 'Større end T. rex'

Kom med National Gegraphic-forsker og fossildetektiv Nazir Ibrahim til Marokko, og læs hele historien om Spinosaurus' lange vej til berømmelse – der bl.a. blev bremset af to verdenskrige. Læs hele artiklen fra National Geographic nr. 10/2014

NB! Du skal have en profil på National Geographic for at downloade artiklen. Det er gratis at oprette og tager kun et øjeblik. Når du klikker på downloadknappen, får du mulighed for at oprette en profil.

Støtte fra NG

Rekonstruktionen af den kæmpe Spinosaurus er delvist støttet af dit abonnement på National Geographic.

Vil du også være med til at støtte National Geographics forskere over hele verden? Her kan du se alle vores gode abonnementstilbud.

Måske er du interesseret i ...

Læs også