De vildeste kæledyr

Flere steder i USA kræver det tilladelse at holde hund – men man kan man frit anskaffe sig en løve eller en bjørn.

22. april 2014 af Lauren Slater

Over hele USA lever vilde dyr side om side med mennesker, der holder dem som kæledyr. Det anslås, at der lever flere eksotiske dyr i amerikanske hjem end i USAs zoologiske haver. Handel med eksotiske kæledyr er lukrativt, men kritiseres af dyrevelfærdsfolk og miljøaktivister. Det er ikke alene farligt at holde vilde dyr, siger de; det er grusomt og burde være strafbart.

I Danmark er det forbudt at holde dyr, "som kan frembyde fare eller er særligt vanskelige at holde på en dyreværnsmæssigt forsvarlig måde". Det gælder bl.a. de fleste rovdyrarter, sæler, hvaler, hovdyr, elefanter, aber (undtagen egernaber), krokodiller, hugorme og komodovaraner.

Ingen restriktioner på kæledyr

I en håndfuld amerikanske stater er der derimod stort set ingen restriktioner på, hvilke eksotiske dyr privatpersoner må eje: Man skal have tilladelse til at holde hund, men man må frit købe en løve eller bavian og holde den som kæledyr. På internettet kan man finde bedårende fotos af zebraer, kameler, pumaer og aber til salg. Selv i de amerikanske stater, hvor private ikke må holde eksotiske kæledyr, brydes loven tilsyneladende hyppigt, og manglende tilsyn og regler gør det svært at fastslå, hvor mange eksotiske dyr der holdes som kæledyr.

Mød f.eks. slangemanden, der deler sit hjem med 60 slanger, eller den pensionerede politimand, der holdt løver, ulve og aber derhjemme.

Læs hele artiklen ved at klikke på download-knappen herunder.

Måske er du interesseret i ...

Læs også