NYT BLAD Uskyldigt dømt?

Retsmedicinske beviser som fingeraftryk og hårstrå er ikke så pålidelige, som vi har troet. Hvor mange kan være dømt på fejlagtige beviser?

1. december 2016 af Gitte Hou Olsen

Det kan du læse om i blad nr. 12/2016:

Ny retsmedicinsk viden kan underkende tidligere domme

De retsmedicinske teknikker, vi kender så godt fra film og tv-serier som CSI giver ikke altid det sikre resultat, som tv-serierne skildrer. Men nye, mere videnskabelige metoder, for eksempel fænotypebestemmelse, er på vej. Måske giver det nyt håb for uskyldigt dømte.

Blæksprutternes vilde verden

Ottearmede blæksprutter har tre hjerter og blåt blod. De har ikke noget skelet. De har smagssans i sugekopperne, som alle kan bevæge sig uafhængigt af hinanden. De kan åbne muslingeskaller, afmontere filtersystemet i et akvarium og skrue låget af glas. Og de er nok også klogere, end vi har troet.

Selfie-generationen på udebane

Kan storslået natur gøre indtryk på en generation, der lever det meste af sit liv på de sociale medier? Følg med, når far og søn går offline i vildmarken.

Grækerne, guderne og døden

Hvad troede de gamle grækere, at der skete efter døden? Mystiske kulter og deres ritualer var så hemmelige, at de stadig i dag er omgærdet af mystik.

Sådan får du fat i bladet

Køb det i kiosker landet over til 73,95 kr. Bestil et abonnement. Lige nu får du tre numre og en radiostyret “rock crawler”-bil for bare 149,40 kr. Du sparer 571,35 kr.

Måske er du interesseret i ...

Læs også