Hvem er det ældste menneske i verden?

Hvor gammel er det ældste menneske i verden blevet? Og hvor lang tid kan vi forvente at leve i den vestlige verden i fremtiden?

Jeanne Louise Calment, 1897 (22 år gammel).
Wikipedia
Jeanne Louise Calment, 1897 (22 år gammel).

Ifølge Guinness Rekordbog er det ældste menneske i verden den franske kvinde Jeanne Louise Calment, som levede i 122 år og 164 dage. Hun blev født den 21. februar 1875 og døde i Sydfrankrig den 4. august 1997. Andre kan have levet længere, men deres præcise alder har ikke kunnet dokumen­teres fyldestgørende. Kun 19 personer er med sikkerhed blevet ældre end 114 år.

Den forventende levealder stiger

Den forventede leve­alder i verden er steget med op mod 30 år i mange vestlige lande op igennem 1900-tallet, og stigningen fortsætter. Med den udvikling vil de fleste spædbørn, der er født i den vestlige verden efter år 2000, kunne fejre deres 100-års-fødselsdag. Japan har rekorden for højeste middellevetid på 86,4 år for kvinder.

"Det fortsatte fremskridt tyder ikke på, at vi nærmer os en øvre grænse for, hvor gammel mennesket kan blive," siger­ professor Kaare­ Christensen fra Dansk Center for Aldringsforskning.

Abonner på National Geographic for 70 kr.

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

  • Underholdende videoer
  • De nyeste artikler
  • Ugens galleri

Nyt blad: Naturens mesterværk

Øjne kan bestå af alt mellem primitive lysfølsomme pletter til superskarpe kameraøjne. Hvorfor har de udviklet sig så forskelligt?

Fotokonkurrence: Læsernes Pletskud

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet. Der er et nyt tema hver måned.

Illustreret Videnskab
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications