Stenalderkost gør os sundere: fup eller fakta?

Ifølge tilhængere af stenalderkost kan vi undgå livsstilssygdomme som hjertelidelser, for højt blodtryk, diabetes og cancer, hvis vi holder os til den kost, vores jæger-samler-forfædre spiste.

25. september 2014 af Ann Gibbons

Stenalderkost synes at være vor tids mantra: Spis som vores jæger-samler-forfædre gjorde, og bliv sundere, slankere og gladere.

Stenalderkroppe i en fastfood-verden

Det, der ligger bag budskabet, er ideen om, at vi genetisk set er konstrueret til den kost, vores forfædre spiste, og at evolutionen ikke er nået at følge med ændringen i vores kostvaner. Vi er med andre ord fanget i stenalderkroppe i en fastfood-verden.

Stenalderkost: Virker det?

Hvad er fup, og hvad er fakta? Og hvad bestod stenaldermenneskets kost egentlig af? Det har National Geographic sat sig for at undersøge videnskabeligt. Resultaterne er overraskende.

Læs artiklen: Stenalderkost

Dyk ned i den spændende artikel, og tag selv stilling til, om du tror på, at stenalderkost er fremtiden. Læs den fulde artikel fra National Geographic nummer 9/2014 her:

NB! Du skal have en profil på National Geographic for at downloade artiklen. Det er gratis at oprette og tager kun et øjeblik. Når du klikker på downloadknappen får du mulighed for at oprette en profil.

Måske er du interesseret i ...

Læs også