Soylent er ny kunstig føde

Skal fremtidens mad findes et andet sted end i landbruget? Soylent er en nyudviklet væske, der forhåbentlig kan mætte mange munde i områder med mangel på fødevarer.

15. april 2014

Computerprogrammør Rob Rhinehart tror, at fremtidens mad skal findes et andet sted end i landbruget. Derfor har han produceret en ny slags føde "ved at nedbryde mad til molekyler". Efter flere måneders forskning i menneskets celler udviklede han en tyk, smagsneutral væske, han kalder soylent. Væsken indeholder over 30 ingredienser, inklusive kalciumkarbonat, kobber og selen.

Supplement til fødevarer

Soylent kan produceres billigt, så Rob Rhinehart håber, at det kan bruges som ernæringssupplement i områder med mangel på fødevarer. "Mad, der produceres uafhængigt af landbrug, kan være langt mere bæredygtigt," siger han. "Og der ville være masser af det," siger han.

Måske er du interesseret i ...

Læs også