Madspild på verdensplan: 50 %

Madspild finder sted i så stort et omfang, at det er en trussel mod fremtidens behov for at brødføde det stigende antal mennesker på Jorden. Men vi kan sagtens gøre noget ved det. Del ud af dine bedste tips til at undgå madspild.

13. maj 2014 af Jonathan Foley

Madspild kender vi alle til: Grøntsagsskuffen tømmes, og uldne gulerødder og alt for levende agurker ender sine dage i skraldespanden. Og suppen eller gryderetten fra sidste uge må også lade livet.

Halvdelen af al mad går til spilde

Faktisk anslås det, at op til 50 % af al mad i vægt går tabt. Det svarer til 25 % af alle producerede kalorier.

I 2050 vil verdens befolkning formentlig være steget med 2 milliarder til hele 9 milliarder, og behovet for fødevarer vil da være dobbelt så stort som i dag. Det er en kæmpe udfordring og en god anledning til at se nærmere på vores madvaner.

Madspild kan let begrænses

Af alle de muligheder, vi har, for at øge udbuddet af fødevarer til fremtidens behov er det at begrænse madspild en af de mest effektive overhovedet.

Læs mere om, hvordan vi sikrer fremtidens fødevarer, her, og tip andre læsere om, hvordan du selv får det meste ud af indholdet i dit køleskab:

Tip os: stop madspild

Måske er du interesseret i ...

Læs også