Genmodificerede afgrøder – ja eller nej?

Genmodificerede produkter har stået på menuen i USA i næsten to årtier. Men i Europa og store dele af Afrika har debatten om sikkerhed og miljø i høj grad blokeret for anvendelsen af genmodificerede afgrøder.

29. oktober 2014 af Tim Folger

Genmodificering kan være godt for miljøet

Indtil videre er der meget lidt videnskabeligt belæg for, at genmodificerede afgrøder skulle være skadelige.

Derudover viser undersøgelser, at genmodificeret majs i USA har reduceret brugen af pesticider på majsmarkerne med 90 %, og i Kina er antallet af skadelige bladlus faldet og antallet af gavnlige insekter øget, efter at man er gået over til genmodificeret bomuld.

Til trods for den slags historier har det været svært at sælge ideen om genmanipulerede afgrøder til offentligheden i Europa og Afrika.

9 milliarder munde at mætte

Men hvor farligt er det at pille ved generne i vores mad, og har vi råd til at afvise de genmodificerede afgrøder, når vi om bare 35 år har 9 milliarder munde at mætte på kloden?

Læs artiklen: 'En ny grøn revolution'

Bliv klogere på genetisk planteforædling, og tag selv stilling til, om du tror, det er løsningen på fremtidens fødevaredilemma. Læs hele artiklen fra National Geographic nr. 10/2014:

NB! Du skal have en profil på National Geographic for at downloade artiklen. Det er gratis at oprette og tager kun et øjeblik. Når du klikker på downloadknappen, får du mulighed for at oprette en profil.

Måske er du interesseret i ...

Læs også