Fremtidens flydende byer

Fantasifulde grønne boligprojekter fra en undersøisk oceanskraber til flydende byer er måske svaret på truslen om stigende verdenshave.

Seascraper er en flydende, økologisk by, der ligner et krydstogtskib.
William Erwin & Dan Fletcher - eVolo
Seascraper er en flydende, økologisk by, der ligner et krydstogtskib.

Seascraper er udråbt som fremtidens boligkoncept og er et af en stribe forslag til bæredygtige, flydende byer.

Med en verdensbefolkning på over syv milliarder, voldsom tilstrømning til storbyer og øget risiko for oversvømmelser og stigende verdenshave er flere og flere arkitekter og opfindere tilsyneladende i færd med at kappe forbindelsen til landjorden.

Seascraper, som er et selvforsynende samfund med boliger, kontorer og rekreative områder, er ifølge sine designere udformet med henblik på at bremse byernes vokseværk.

Fartøjets egen energiforsyning skal efter planen tilvejebringes af undervandsturbiner, der drives af undersøiske havstrømme, og af en folie af solceller, der kan opsamle solenergi. Det hvælvede skrog vil kunne opsamle regnvand og slippe dagslys igennem til de lavere beliggende afsnit. Ferskvandet kommer fra et afsaltningsanlæg ombord, som behandler og recirkulerer regnvandet.

Den grønne indretning vil ifølge det amerikanske team af designere også kunne understøtte bestande af havets dyreliv. En flydende base, der fungerer ligesom et rev, afgiver fiskefoder i form af næringsstoffer, der pumpes op af dybhavet.

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

  • De flotteste billeder
  • De bedste artikler
  • Ugens quiz

Nyt blad: Pak sammen, T. rex

Abonnement: I blad nr. 10 / 2014 kan du læse om giganten Spinosaurus, som var det største og drabeligste rovdyr på kloden. Større end Tyrannosaurus rex...

Fotokonkurrence: Deltag her

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet. Temaet er Aften- og nattebilleder.

Illustreret Videnskab
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications