Tema: Titanic

Det er 100 år siden, at skibet, som ikke kunne synke, tog 1500 sjæle med sig 3800 m ned i det isnende Atlanterhav. Få det hid­til mest komplette billede af det berømte vrag, se fotos der aldrig før er vist og tag quizzen hvor du kan vinde en iPad.

I april 1912 skete det utænkelige: Datidens største luksusliner, RMS Titanic, sank i Nordatlantens iskolde­ vande og tog 1496 liv med sig i dybet. Katastrofen sendte chokbølger gennem verden. Det var ikke kun liv, der gik tabt den dag, men også en tillid til menneskets ubegrænsede teknologiske overlegenhed.

Lige siden har det dødsdømte skib hjemsøgt os, og det skabte sensation, da havforsker Robert Ballard, som er fast tilknyttet National Geographic, lokaliserede vraget på næsten 4 kilometers dybde i 1985.

Vi mindes 100-året for det tragiske forlis med dette tema. God fornøjelse.

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

  • Underholdende videoer
  • De nyeste artikler
  • Ugens galleri

Fotokonkurrence: Læsernes Pletskud

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet. Der er et nyt tema hver måned.

NYT BLAD “Vi er på Mars om 10 år”

Opfinder og milliardær Elon Musk grundlagde sit rumselskab SpaceX i 2002. Nu melder han ud, at han er klar til at sende en bemandet mission til Mars om 10 år.


Copyright © 2009 Bonnier Publications