Hindenburg­ nedbrændte på 37 sekunder

Vidste du, at det er 75 år siden, at luftskibet Hindenburg­ nedbrændte på blot 37 sekunder? Kata­stro­fen skete den 6. maj 1937 under fortøjningen i Lake­hurst uden for New York.

35 af de 97 om­ bord og en mand på jorden omkom. Zeppelineren var 245 m lang, luksuriøst udstyret og fløj på sin 18. transatlantiske rejse fra Tyskland til Nord- og Syd­amerika.

Luftskibet var konstrueret til at flyve med ikke-brændbart helium, men på grund­ af en amerikansk han­dels­boy­kot af helium mod Tyskland brugte man i stedet yderst brandbar brint som bæregas.

Til gengæld til­føjede Zeppelin­rederiet nogle­ ekstra sik­ker­hedsfor­anstalt­nin­ger, bl.a. et sikkert rygerum adskilt fra det øv­rige skib. Årsagen til ulykken er aldrig endeligt fastslået, men den kom til at betyde af­slut­nin­gen på datidens brug af luftskibe til persontrafik.

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

  • Underholdende videoer
  • De nyeste artikler
  • Ugens galleri

Nyt blad: Photo Ark

Joel Sartore vil fotografere alle dyr i fangenskab, før de forsvinder. "Jeg vil have, at billederne skal have effekt, længe efter at jeg er død," siger han.

Fotokonkurrence: Læsernes Pletskud

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet. Der er et nyt tema hver måned.

Illustreret Videnskab
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications