Brug musen: Titanic på havbunden

Brug musen til at klikke dig rundt i vraget af Titanic på bunden af Atlanterhavet. Resterne af skibet og dets indhold ligger spredt over 4 km2 svagt skrånende havbund. Takket været sonarafbilding kan de nu ses for første gang.

En bunke davider.
En bunke davider.

Hvirvlende bundstrømme former hele tiden havets bund, roder op i aflejringer og opbygger nye banker, som i nogle tilfælde er længere, bredere og højere end selve Titanic.

"Det ser ud til at være et meget mere dynamisk miljø, end vi havde gjort os klart," siger oceanografen David Gallo fra Woods Hole. Han mener, at der kan ligge mange genstande fra Titanic gemt under havbunden – og at vandrende banker og bevægelser i de aflejrede lag måske vil ende med at begrave vraget helt.

Resterne af skibet og dets indhold ligger spredt over 4 km2 svagt skrånende havbund. Takket været sonarafbilding kan de nu ses for første gang.

Det interaktive kort over hovedparten af vrag-området kan, sammen med fotomosaikker af individuelle genstande (farvebillederne), hjælpe eksperter med at udforske, forvalte og bevare Titanic som arkæologisk fundsted på langt sigt.

Klik her for at logge på og åbne tegningen.

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

  • Underholdende videoer
  • De nyeste artikler
  • Ugens galleri

Fotokonkurrence: Læsernes Pletskud

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet. Der er et nyt tema hver måned.

NYT BLAD “Vi er på Mars om 10 år”

Opfinder og milliardær Elon Musk grundlagde sit rumselskab SpaceX i 2002. Nu melder han ud, at han er klar til at sende en bemandet mission til Mars om 10 år.


Copyright © 2009 Bonnier Publications