NYT BLAD “Vi er på Mars om 10 år”

Opfinder og milliardær Elon Musk grundlagde sit rumselskab SpaceX i 2002 med det mål at gøre det muligt for mennesket at kolonisere andre planeter. Nu melder han ud, at han er klar til at sende en bemandet mission til Mars om 10 år.

15. november 2016 af Gitte Hou Olsen

Det kan du læse om i blad nr. 11/2016:

På vej til Mars

Elon Musk tvivler ikke. SpaceX er så langt i udviklingen af genanvendelige raketter – en afgørende brik i at nedbringe opsendelsesudgifterne – at han ser sin vision om en ny civilisation på Mars som værende inden for rækkevidde. Vi ser nærmere på projektet.

Uvis fremtid for Perus urfolk

I den 17.000 km2 store Manú Nationalpark i Peru er der oprindelige folk, der stadig lever isoleret som jægere og samlere. Men områdets rige mineral- og naturgasressourcer gør parken til omstridt territorium. Tag med på abejagt i regnskoven, og se verden fra matsigenka-folkets øjne.

Sri Lankas svære fred

Det er syv år siden, den 26 år lange borgerkrig i Sri Lanka mellem de singalesiske magthavere og oprørsbevægelsen De Tamilske Tigre sluttede. Nu kæmper de tidligere stridende parter for en fælles, fredelig fremtid.

Mayaernes ukendte slangekonger?

For to årtier siden var mayaernes slangedynasti helt ukendt. Nu afslører nye fund i Mexico, at slangerne herskede over et vældigt rige. Hvem var de magtfulde og mystiske slangekonger?

Sådan får du fat i bladet

Køb magasinet i kiosker landet over til 73,95 kr. Bestil et abonnement. Lige nu får du tre numre og en radiostyret “rock crawler”-bil for bare 149,40 kr. Du sparer 571,35 kr.

Måske er du interesseret i ...

Læs også