Vi udvikler nu potente nye genmodificeringsredskaber, som kan føre til en menneskestyret evolution. “Jeg tror, at det er uundgåeligt, at vi vil forsøge at forbedre mennesket. Det er i vores natur,” siger bioetiker Linda MacDonald Glenn. Illustration: Owen Freeman

NYT BLAD: Nu styrer vi selv menneskeartens udvikling

Genmodificering og avanceret teknologi har for længst overhalet den langsommelige evolution. Menneskets udvikling er nu i vores egne hænder.

20. april 2017

Det kan du læse om i blad nr. 4/2017:

Menneskearten er snart en genmanipuleret cyborg

Hvis den menneskelige genetik var en teknologivirksomhed, var den for længst gået nedenom og hjem, for forretningsplanen indebærer, at et hensigtsmæssigt træk fremkommer tilfældigt og spredes via seksuel forplantning. Vores teknologiske udvikling går meget hurtigere: Fremtidens menneske er en genmanipuleret cyborg.

Grusomme beretninger fra Mosul

Mens allierede styrker rykker frem for at generobre den irakiske by Mosul fra ISIS, fortæller irakere på flugt rystende historier om ISIS’ brutalitet.

Smeltende permafrost afslører nye skatte

Et væld af fund fra tidlige eskimokulturer dukker nu op af jorden i Alaska. Men tiden er knap, hvis vi skal redde dem fra vind og vejr.

Nye tider i Pakistans landsbyer

I den bjergrige Gojal-provins i det nordlige Pakistan har sociale medier og uddannelse gjort deres indtog i de afsides bjerglandsbyer. Se de fantastiske billeder fra et grænseland mellem traditioner og den moderne verden.

Billedreportage: Foråret i 93 fotos

Tag på rejse i en overdådig fotohyldest til foråret med National Geographic-fotograf Jim Brandenburg.


Sådan får du fat i bladet

Køb det i kiosker landet over til 73,95 kr.

Vi har også altid gode tilbud på et kortere eller længere abonnement, så du i ro og mag kan prøve, om magasinet er noget for dig.

F.eks. får du lige nu tre numre og en drone med loopfunktion og tre hastigheder for 99,50 kr. Du sparer 627,35 kr.

Bestil her

Måske er du interesseret i ...

Læs også